couple
maroi

Maoristickning Uruahipi

200 kr

Boka Workshop
Maoristickning Uruahipi

Slut i lager

Produktbeskrivning

Maoristickning Uruahipi –  Kia Gabrielsson
30de Sep
14:00-15:30

När jag bodde på Nya Zeeland i början av 80-talet fick jag syn på en vit, ljuvlig, mjuk och lite lurvig tröja som bars av en av mina arbetskamrater i fårklippargänget på . När jag frågade Connie vad det var för en härlig tröja hon hade på sig ryckte hon bara lite på axlarna och sa att detta var helt vanlig maoristickning som hennes mamma hade gjort. Som alla gjorde. Inget märkvärdigt alls.
Senare stötte jag på andra med liknande tröjor, västar och mössor och fick till slut lära mig hur detta skulle göras.
I den här workshopen på 1,5 timmar får du lära dig det ursprungliga sättet att göra garn. Samma teknik har använts i bl a Eritrea, Somalia och Tornedalen men på den här workshopen håller vi oss till den traditionen som nu har försvunnit i glömska i Aotearoa som landet heter på maorispråket, så jag ser det som en kulturgärning att lära ut Uruahipi till så många som möjligt.
Tekniken är enkel och ullen specialutplockad för detta ändamål.

Tag med dig en större handduk som du kan spänna fast runt dina lår för vi kommer att gnugga den otvättade feta ullen mot dem.

Tag även med dig egna grova stickor och/eller virknål från nr 5 och uppåt. Har du inga själv så finns det att låna.
I kursavgiften ingår den ullen som du arbetar med och så att du kan avsluta ditt teknikprov och det kommer att finnas ull till försäljning om du vill ge dig på ett större arbete.

Workshopen fungerar även bra för barn och för människor som inte kan sticka eller virka.

Väll Mött.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Maoristickning Uruahipi”