couple
wallishsvartnoslamm

Hur kan jag förbättra ullen på mina får?

385 kr

Boka Kurs
Hur Kan Jag Förbättra Ullen På Mina Får?

I lager

Kategori:

Produktbeskrivning

Hur kan jag förbättra ullen på mina får? – Kia Gabrielsson

30de Sep 10:30-13:00

Den här kursen vänder sig endast till dig som är fårägare eller dig som är slöjdare och hjälper någon fårägare att förbättra sin ullkvalitet. Är du spinnare utan tillgång till en fårgård bör du gå min andra kurs för att få mesta möjliga behållning.

På ett humoristiskt och lättfattligt sätt samlas vi runt Wålstedts praktiska ullsorteringsbord där vi tittar på ull som du och dina kurskamrater har med sig hemifrån.

Vi tittar, klämmer, känner, lyssnar och drar i ullen för att undersöka dess egenskaper såsom spänst, styrka, glans, brott, märg mm och du får med dig ett sätt att tänka runt ullens användningsbarhet utifrån mina 40 år i ullens tjänst. Vad är det som är bra med just din ull? Vem kan du sälja den till? Hur kan den förbättras? Är det avel, utfodringens innehåll, klippningens skicklighet eller vad finns det för möjligheter för dig att kanske kunna få ett pris i nästa års ull SM eller säljas till hantverkare som kan betala bra för din ull?
All ull kan användas till något, men vad lämpar sig just den här fällen till som vi har framför oss på bordet? Vi undersöker din ull och det är bra om ni är flera från gården som deltar. Därför debiteras inte deltagarna per person utan per gård med 400 kr inkl moms.

Varje fäll kommer att få med sig ett dokument med sina egenskaper och användningsområden nedskrivna. Det är ju så lätt att glömma…

Dessutom kommer det att finnas möjlighet för den som vill att bli med i en sluten grupp på Facebook endast för dem som har gått mina ullkurser där du i framtiden kan ställa frågor runt din ull. På så sätt ingår den här kursen i ett nätverk och kunskap om ull sprids.

Kursmaterial: varje besättning har med sig helst hela osorterade otvättade ullfällar från sina egna djur. Minst två fällar från varje gård.

Välkommen.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Hur kan jag förbättra ullen på mina får?”