couple

Kvalitet Wålstedts

Ordet kvalitet avser värdet av egenskaper hos ett objekt. Observera att ordet kvalitet ensamt –- inte säger något om vilken kvalitet det är fråga om.

Wålstedts kvalitet innebär flera saker. Det betyder det att våra olika garner alltid är tillverkade av bestämda ullsorter som vi valt och alltid har använt i särskilda blandningar – unika för våra olika garnsorter. Du kan lita på att våra garner har en jämn och hög kvalitet. Våra garner kommer till exempel att noppa sig mindre än andra garner. De föremål som du stickar av våra garner kommer att vara slittåliga, eftersom vi väljer starka, svenska ullsorter i våra blandningar. Våra stickgarner har en hög glans som bara ökar när plaggen du tillverkat med dem används. Billigare garner kan inte ge lika hållbara plagg eller samma lyster.

Wålstedts spinneri är unikt genom att vi kan spinna ull med långa fibrer. Det är det långa fibrerna som ger styrka och glans åt det färdiga garnet – och därmed åt de plagg som du förfärdigar av det. Det är de långa fibrerna som gör att garnet noppar sig mindre när det används eller tvättas. Garn som noppar har tillverkats av ull med alldeles för korta fibrer. Sådant garn är billigt på kort sikt. Men visst vill du att det arbete som du lägger ner ska komma till glädje och nytta under en lång tid? Då är det klokt att ha ett längre perspektiv när du köper garn. Hög kvalitet kostar mer. Men kvalitet innebär också att det färdiga plagget uttrycker både hållbarhet och skönhet.”

– Olle-Petter Melin

gammla maskin

Från vår gammla maskin